Управителен съвет и други СТООСиянци

Управителен съвет:

Управителният съвет на СТООС Нетуърк България се състои от следните 7 членове:

 

Николай ЧалъковИнж. Николай Чалъков / Председател и член на УС

Инж. Николай Чалъков е завършил Топлотехника и Индустриален мениждмънт в УХТ Пловдив.Управител на ИНЧ-ФРИГО ЕООД, женен с две деца.
Още като студент и работещ във фирмата на баща си вижда, че бизнес се прави трудно, когато служители и ръководство не работят в обща посока.Осъзнава , че интуитивният мениджмънт не е най-доброто решение и търси по-добър начин за управление на служителите и правене на бизнес. След прочитането на книгата „14-те управленски принципи на Тойота“ си пожелава един ден да види на място дали описаното е вярно. И тъй като вярва, че няма невъзможни мечта, печели участие в проект, който се провежда в Тойота сити, където преминава и специализирано обучение по ТПС. Връща се преобразен с ясната мисия да споделя наученото. Търсенето му го отвежда и в други фабрики по света прилагащи свои мениджмънт системи като Лего, Ауди, Данфос, DHL, Maserati. След завръщането си от всяка от тях споделя и заедно със служителите си адаптира определени инструменти в своята фирма. Вярва, че тези световни практики могат да работят в България, само ако мениджмънтът иска да се учи постоянно, повярва и осигури подкрепа на своите служители. Мисията на СТООС да споделя именно такива практики за управление, които всеки може да адаптира и приложи в своята организация съвпада

 


Таня БояджиеваТаня Бояджиева / Зам. председател и член на УС

Таня Бояджиева притежава завиден опит в управленското консултиране, най-вече в областта на управление на хората в организациите. Тя съчетава богат практически опит с дълбоки теоретични познания, като непрекъснато следи новостите в управлението на човешкия капитал. Работила е по множество проекти от частния и публичния сектори в България и на Балканите. Сред клиентите й са банки, производствени предприятия, фирми в областта на телекомуникациите, застраховането, транспорт и логистика и много други.Опитът й включва пет години като мениджър „Консултантски услуги по човешкия капитал“ в Делойт България, четири години е управлявала консултантския отдел и HR функцията на Ernst & Young България и шест години е била съдружник по проекти по човешки капитал към консултантската компания NEWi. В момента е управляващ директор на ТАБ ЕООД.Таня е завършила магистратура по „Управление и развитие на човешките ресурси“ към WAC University в САЩ и магистратура по „Информатика“ със специализация по „Теория на управлението и кибернетика” към СУ „Климент Охридски”. Притежава диплома по „Мениджмънт“ от Британския Open University, както и специализация по „Човешки ресурси“ в Йокохама, Япония. Таня е хоноруван преподавател по управление на човешки ресурси към две магистърски програми – в СУ „Климент Охридски” и в Нов Български Университет. Също така е сертифициран консултант към Института по управленско консултиране в Лондон съгласно стандартите на Международната федерация за управленско консултиране. Тя е основател и първи председател на Българска асоциация по управление и развитие на човешките ресурси. Била е девет години в Управителния съвет на асоциацията от 2000 до 2008 г. Също така е била член на борда на Европейската асоциация по управление на персонала (2005-2007), член на борда на Българска асоциация на управленските консултантски организации (1998–2003) и председател на Комитета по персонала към Българска Интернационална Бизнес Асоциация (БИБА), понастоящем Конфедерация на Работодателите и индустриалците в България (КРИБ) от 1996 до 2001 година.


Явор НиколовЯвор Николов / СТООС Лидер за гр. София и член на УС

Професионално се занимава с разработка на софтуер. Интересува се от подходи и практики за подобряване на удовлетвореността и ефективността на хората, екипите и организациите, основно в областта на софтуерното производство и интелектуалния труд. Привърженик на гъвкави и колаборативни подходи за работа, Lean, Kanban, Agile, Scrum, Art of Hosting. От 2010 г. взима участие в Scrum общността в България, понастоящем Bulgarian Agile Community. Участва в организацията на първата за България Lean/Agile конференция (ALE 2015). Участва в учредителното събрание на СТООС през 2014 г. и редовно следи събитията на организацията, а от 2017 г. се включва в управителния съвет. В свободното си време обича да се движи сред природата в планински пейзаж, да посещава семинари и събития, където да разширява познанията за света и себе си, от скоро се интересува от практикуване на йога.


Ивайло МашевИнж. Ивайло Машев / СТООС Лидер за гр. Пловдив и член на УС

Инж. Ивайло Машев е завършил Електроника в Техническият Университет Пловдив и Бизнесадминистрация в СА. Д.Ценов Свищов. Мениджър в БТЛ Индъстрийз АД от 8 години, силно интересуващ и занимаващ се с изграждането на фирмената култура, обучение и развитие на персонала, управление на нови проекти в компанията.Иво вярва, че служителите са най-ценния капитал на една организация и за да е успешна тя, всички заедно трябва да работят за изграждане на работна среда която предразполага към разгръщане на потенциала на всеки един служител. Това важи и в двете посоки, както ръководителите трябва да подпомагат служителите си да се развиват и постигат успехи, така и служителите трябва да подпомагат ръководителите си за постигане на общото благо.


Димо МичевДимо Мичев / Член на УС

Димо Мичев е управляващ партньор във фирма Сириус Арт ООД. Занимава се над 20 години с разработка на софтуер, работил е по проекти за големи международни корпорации. В момента работи по софтуерна система, която да спомага прилагането на иновативни мениджмънт технологии в различни области от фирмената дейност. Също така работи по авторски музикален проект, подготвяйки втори музикален албум с негово участие като композитор.

 

За нас

СТООС Нетуърк България е асоциация за иновативен мениджмънт, включваща хора, които се интересуват, споделят и прилагат иновативни, нетрадиционни и утвърдени подходи в управлението на хора и организации. Заедно търсим по-добрия път към изграждане на по-успешни комапни!

There has to be a better way!

Последвай ни във Фейсбук
Facebook Pagelike Widget