Здравейте, приятели,

На 26.04.2015 (неделя) от 14:00 до 18:00ч ще е следващото събитие на СТООС на тема: „BIG Data – Революцията в бизнеса“

Мястото отново е зала „Лозенец“- София, ул. Бисер №2

Презентатори ще бъдат:

Павел Пенчев, прокурист на Еконт Експрес, който ще разкаже как в една от най-големите спедиторски компании в България на практика се използа Big Data – цяло поколение нови технологии и архитектури, призвани да решават ефективно проблеми, свързани с увеличения обем на данни

и

Георги Александров, мениджър продажби в Oracle България, който ще направи обзор за по-добро разбиране на Big datа и как този набор от инструменти лесно решава въпросите с критичната необходимост от обработка на данни, чиято структура често не е известна предварително и може да варира в широки граници

Отбележете датата в календара си, а в следващите дни ще дадем подробности за регистрация и място на събитието!

Big Data е явление, свързано с факта, че в днешно време се генерира огромен обем информация, далеч надхвърлящ обемите от данни в миналото. Тези огромни масиви от данни намират все по-широка употреба, за която не сме и предполагали преди. Идеята е, че можем да научим много повече неща от големи обеми от данни, отколкото ако използваме малки количества. Терминът Big Data се използва обичайно, за да се опише процесът на анализиране на големите масиви от информация, достигане до някакви изводи и подпомага вземането на решения на комплексни въпроси.

Big Data ще промени бизнеса не само като го направи по-ефективен, но и като предостави нови възможности за създаване на продукти и услуги. Например поддръжката на двигателите на автомобили и самолети може да бъде подобрена чрез използването на big data за смяната на части, които в резултат на анализ на големи масиви от данни може да се предположи, че скоро ще се повредят.

Big Data може да се отнася и за малки предприятия, когато се сблъскват с по-голям поток информация, отколкото могат да обработят с традиционните инструменти, и ги принуждава да инвестират в нови кадри, софтуер или техника.

Big Data предлага огромни възможности във всеки аспект на живота ни. Това, което е важно да се разбере е, че big data не просто подобрява съществуващите процеси и начини на вземане на решения. Big Data ни показва, че по-голямата част от данните имат неразкрит потенциал, който далеч надхвърля това, което познаваме досега. Бизнесът, който осъзнае този потенциал и се възползва от него, ще пожъне голям успех – за себе си и и за обществото.

В съвсем близко бъдеще анализът на данните в големите информационни масиви (Big Data) вероятно ще бъде нещото, което ще разделя успешните компании от тези, които са обречени на неуспех. Световната икономика и все повече компании ще разчитат на него, за да генерират растеж, единодушни са почти всички консултантски компании.

Накрая, big data ще промени и начина ни на мислене. Ще се научим да виждаме света не на базата на обичайните ни предположения и разбирания, които често се оказват погрешни, а по-скоро чрез различни взаимовръзки.

Очакваме ви на събитието, където заедно да направим крачка напред в разбирането и използването на BIG Data.

Цена за участие за членове – 15лв
Цена за участие за нечленове – 25лв

Хубави празници и до скоро!
Екипът на СТООС Нетуърк България.