Едва ли има човек с опит в съвременното индустриално производство, който не е чувал за принципите на Лийн производство. Всички знаем, че тази философия и създадените на нейна база инструменти са основата на успеха на най-големите индустриални гиганти в световен мащаб – Тойота, Даймлер, Бош и др. Повечето от тези компании са част от автомобилостроенето, работят с огромни обеми, но и налаганите от тях изисквания за цена и качество са легендарни със своята жестокост.
Съществуват други сектори, където изискванията за постоянно намаляване на цената и безкомпромисно качество, са на почти същото равнище, но при много по-голямо многообразие от продукти и липса на ясна предвидимост на търсенето. Валидни ли са принципите на Лийн производство и приложими ли са в компании с проектно ориентиран бизнес и широка продуктова гама?
Отговорът е твърдо „ДА“, но кои са основните предизвикателства и как да ги преодолеете ще ви разкаже нашият лектор – Тихомир Давидов.
Тихомир Давидов е Производствен мениджър и Лийн фасилитатор в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД – част от швейцарската група R&M, водещ производител на оптични и медни пасивни компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи. Тихомир се присъединява към екипа на R&M през 2012 и ръководи изграждането на завода в София от самото му начало до развитието на екип от почти 400 служители. Преди да се присъедини към екипа на една от топ 3 компаниите в сектора за района на Европа и Средния изток, Тихомир е работил 8 години в Телетек електроникс АД, където преминава през всички експертни нива в производствена компания – Тест инженер, Инженер поддръжка на автоматични машини, Оперативен мениджър и Мениджър производство. Притежава Магистърска степен „Електроника“ от ТУ София и „Бизнес администрация“ от УНСС. През 2017 завършва Schneider Electric Lean Academy и заема позиция Глобален Лийн фасилитатор в R&M Group.

?КЪДЕ: София, Р и М България ЕООД, ул. „Резбарска“ 1e, кв Хаджи Димитър, София

?ПРОГРАМА:
презентация, Gemba Walk , дискусия.

? НАЧАЛО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
14:00 – 17:00 ч.

?РЕГИСТРАЦИЯ:
Местата са ограничени. Необходима е предварителна регистрация на: https://forms.gle/GmtfENYKGojRM9Rh6

?ВХОД: Дарение ( попитайте на входа)